محمد بهرام زاده افزود: همچنين درحال حاضر 80 هزار نفر به گويش \"تاتي\" تکلم دارند. اين دو گويش ريشه در زبان پهلوي ساساني دارند.
وي در مورد نامهاي که رئيس پژوهشگاه باستانشناسي خطاب به تمام استانها براي طبقه بندي زبانهاي باستان نوشته شده بود، خبر داد و به chtn گفت: موارد اين نامه به اين شرح است که عنوان پژوهشکده زبان و گويش به پژوهشکده زبانشناسي، کتيبهها و متون تبديل شود. همچنين گروه پژوهشي به سه گروه ، گروه پژوهشي زبانهاي باستان و متون کهن، گروه پژوهشي زبان و گويش و گروه پژوهشي متون دوران اسلامي تقسيم شده است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قزوين ادامه داد: استان قزوين نيز در اين سه زمينه فعاليت خواهد داشت. نامهاي هم براي استانداري نوشتهايم تا از سهم سه درصد بودجه پژوهشي براي اين موارد نيز اعتباري تخصيص داده شود.
بهرام زاده اين اتفاق را بسيار خوب دانست و خاطرنشان کرد: دسته بندي زبانها در گروههاي مختلف خوب است. زبان و گويش در دوران مختلف، پيش از تدوين ادبيات و نگارش اسلامي، قبل از اسلام، دوران باستان، دوران اسلامي و حتي دوران معاصر در چهارچوب قواعد خود وجود داشته است.
وي در مورد بررسي و مصالعه آداب، رسوم و سنن استان قزوين خبر داد و افزود: بخشي از اين رسوم در حوزه ملي قرار دارد مثل جشن نوروز، بنابراين پژوهشکده مصالعات آن را پيگيري ميکند. اما بعضي از مناسبات مذهبي، اعياد مربوط به خود استان است که پيگيري و بررسي آنها توسط خود سازمان صورت ميگيرد.
بهرام زاده به ميراث آريا گفت: درحال حاضر کارگاههاي مرمتي در کاروانسراي هجيب، خرزان، محمدآباد فعال هستند. همچنين در بافت تاريخي قزوين، کاروانسراي سعدالسلطنه، خانه ميريان زاده، خطيبي و رشوند مرمت ميشوند.
117
انتهای پیام/